Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Albert Doulet: Blanquette de Limoux száraz fehér pezsgő (Languedoc, Franciaország)
5.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
Franciaország pezsgő

Albert Doulet: Blanquette de Limoux száraz fehér pezsgő (Languedoc, Franciaország)

5.990 Ft
Menny.:db
minőségi száraz (brut) pezsgő (Languedoc, Franciaország)
Gyártó: Albert Doulet, Languedoc, Franciaország
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: 5

Leírás

Albert Doulet a dél-francia Limoux (ejtsd: limu) régió pezsgő történelmének egyik úttörője.
A borászati legendárium szerint a pezsgő őse egyértelműen Limoux-ból származik. A régiónak évszázados tradíciója van pezsgőkészítésben.
A szenvedélynek mindig van kezdete. A Doulet történet Epernay-ben kezdődött 1895-ben. Albert a Champagne régióban kezdte meg első kísérleteit, első házasításait, és első sikereit is itt aratta. Valójában az első cuvée-jével csábította el a család dédanyját is. Micsoda Casanova! Albert Doulet által megszületik tehát az első „buborék” a család történetében, a Champagne régióban, amely egyúttal a család limoux-i pezsgőjének előfutára is. Buborékokból buborékokba, nemzedékről nemzedékre finomodtak a családi módszerek. Folyamatos utazások után a család a dél-francia Carcassonne-tól nem messze telepedett le, hogy megszülethessen az ő krémes Crémant de Limoux-juk; a történelem, az ízek és a szenvedély pazar balettje, az örökség amit ma a nagyra becsült Albert Doulet a családra hagyott. Gyermekeik aztán kezükbe vették a fáklyát, és továbbra is úgy vigyáztak a szőlőre, mint a szemük fényére. Aztán idővel, az 1980-as évek közepén unokájuk a nem messze található Limoux-ba költözött és a családi receptet tovább fejlesztve tökéletesítette a buborékokat Dél-Franciaországban. Egy másik stílus alakult ki ezzel és egy újabb generáció kezében öröklődött tovább a családi hagyomány. Marie gyakorlatilag kifényesítette a családi ékszert, a Crémant-t és a Blanquette (ejtsd: blankett) de Limoux-t. Ma Marie három fia, Albert Doulet ükunokái folytatják a családi buborék kalandját, és ki tudja, talán a saját gyerekeik is beleesnek kicsit úgy, mint őseik.

Albert Doulet Blanquette de Limoux Grande Reserve n.v.
Mauzacból, a limoux-i terroir emblematikus szőlőfajtájából készült tradícionális pezsgő. Tavasszal a szőlő fiatal levelei fehér árnyalatúak, innen ered a „Blanquette” elnevezés (blanc=fehér). Szőlőfajták: Mauzac (90%) / Chardonnay (5%) / Chenin (5%).


A termőterület agyagos-mészköves,  a dűlők északi tájolásúak, annak érdekében, hogy a Mauzac és a Chenin szőlők megőrizzék a szép savakat. Könnyen érthető, alapvetően frissítően gyümölcsös pezsgő, az érlelésből származó élesztős jegyekkel szépen kiegészítve. Finom apró krémes buborékok jellemzik, kedves savakkal és élvezetes ízvilággal.

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
0
0
0
0
2024. 04. 22. -
Nagggyon fain, köszi!
2024. 04. 17. -
Imádjuk, már a sokadikat rendeljük
2024. 04. 11. -
Nagyon tetszett ez a habzó, belépő a palackos pezsgők világába, minden a helyén, gyümölcsös, kevésbé érett. Mindenkinek ajánlom!
2024. 02. 08. -
Belépő, de nagyon jó minőségű pezsgő a palackos érlelésű pezsgők világába. Nagyon jó ára van a minőséghez képest. Köszönöm az ajánlást!
2024. 02. 06. -
A franciák tudnak, na!