Leírás
Kóstolási jegyzet:
A Chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal.
Leírás:
"A 2019-es őszi időjárás lehetővé tette, hogy a chardonnay fürtöket szeptember végéig a tőkéken érni hagyjuk. A Chardonnayt a teljes érést követően, kézzel, 15 kg-os ládákba szüreteltük. Az öreghegyi terméskorlátozott Chardonnayt a Tóra dűlő termésével egészítettük ki. Az érett fürtöket bogyózást követően 2-3 órán át áztattuk, majd kíméletesen préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve, fajélesztős beoltást követően erjesztettük. A terméskorlátozott öreghegyi területről származó mustot fahordóba fejtettük és ott erjesztettük 500, 300 és 225 l-es használt és új barrique hordókban 20-22 C-on. A Tóra dűlő termését tartályban erjesztettük 18-19 C-on. A kierjedt borokat a hordókban és a tartályban is 6 hónapig a finomseprő felkeverésével érleltük, majd az első fejtést követően további 36 hónapot érleltük. A tartályban érlelt Chardonnay és a hordók összefejtése után a Szinkópát 2023 júliusában palackoztuk."