Leírás
Ehhez a borhoz az alapanyag egy a 60-as években, homokos, száraz talajra telepített ültetvényből érkezik, A Monastrell (60%), Arcos (30%) és Bonicaire (10%) fajták erjesztése és az érlelése is kerámia amforákban zajlik, amelyek villarrobledói agyagból készültek, régi fatüzelésű kemencékben.
Kóstolási jegyzetek:
Szín: fényes rubin, lila árnyalatokkal. Illatában nagyon intenzív és friss, abszolút átadja a Monastrell, az Arcos és a Bonicaire szőlők fajtajellegét. Ízben kiemelkedik a friss gyümölcs tisztasága, könnyű, bársonyos, lendületes a korty és sokáig a szájban marad. Közepes testű bor, nagyon finom tanninokkal.
Kifinomultsága miatt nagyon jól használható a gasztronómiában különféle ételekhez. A borászat kifejezetten tapasokhoz (sült hal, saláták), és spanyol rizses ételekhez (paella, arròs al forn, arròs a banda, caldero, stb...) ajánlja.
Kiszerelés: 0,75L, burgundi palackban, prémium parafa dugóval és viasz kapszulával.
Készített palackszám: 12000 palack
Alkoholtartalom: 14%