Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Chateau les Croisille: La Pierre Malbec 2022 száraz vörösbor (Cahors, Franciaország)
13.280 Ft
Menny.:db

Chateau les Croisille: La Pierre Malbec 2022 száraz vörösbor (Cahors, Franciaország)

13.280 Ft
Menny.:db
minőségi száraz vörösbor (Délnyugat Franciaország, Cahors)
Gyártó: Chateau les Croisille, Cahors, Franciaország
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Cahors jelenleg kétségtelenül a legdinamikusabb fejlődő régió Délnyugat-Franciaországban. Az itt termelt borok sokszor ugyan rusztikusabbak, mint a fajta Argentínában készült és ismertebb testvérei de a borvidéken a közelmúltban egy harmincas fiatal borász generáció előtérbe kerülésével új ambíciók és lehetőségek köszöntek be a Cahors borok számára. Elhivatottságuknak és innovációjuknak köszönhetően új lendületet kapott a borvidék és a Malbec, a Lot régió leghíresebb szőlőfajtája. 

egyike azoknak a szőlőültetvényeknek ill. borászatoknak, amelyek részt vesznek ebben a forradalomban, fenntartható gazdálkodási gyakorlatok és modern borkészítési technikák alkalmazásával. A családi kézben lévő borászati vállalkozásban jelenleg a legfrissebb generáció irányítása alatt sok változás történt mind borászatilag, mind a szőlőültetvényben. A birtok kibővítette termőterületét, és 2010 óta átállt az ökológiai szőlőtermesztésre. A Croisille család ma 30 hektáron biodinamikus módszerrel műveli szőlőit és borászkodik, arra törekedve, hogy olyan borokat készítsenek, melyek tökéletes összhangban vannak a régió egyedi mészköves terroirjával.Château Les CroisilleA

A La Pierre a Croisille család által készített egyik olyan Malbec, amely szerintük legszebb kifejezése a cahorsi terroirnak. A szőlő alapanyag a birtok egyik leglenyűgözőbb dűlőjéből,  a fentebb már említett sziderolit terroirról származik. A 300 méteres tengerszint feletti magasságban levő ültetvényekről, mindössze 30 hl hektáronkénti terméshozammal, öreg szőlőtőkékről szüretelt Malbecből készülő vörösbor nagy mélységű és koncentrált tétel. De ennek a bornak a gyönyörű története itt még nem ér véget. A kifinomultság és elegancia érdekében a Croisille család úgy döntött, hogy egy helyi kézművesre bízza az érlelésre használt tartály készítését, amit a mester a helyi mészkő altalajból kifejtett kőzetből faragott ki. Ebben a mészkő tarályban pihen néhány hónapig ez a nagyszerű bor, kihangsúlyozva az erős kötődést a származási helyéhez.
A bor tele van érett gyümölcsös frissességgel, karakteresen ásványos jegyekkel és vibráló energiával. Összes kéntartalom: 15mg/l.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.