Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Demuerte, Murcia, Spanyolország

A Demuerte a 'WINERY ON Creations' borprojekt keretén belül jött létre, amely a borkészítést, a dizájnt és a művészetet kívánja egyesíti egy-egy igen kreatív borcsaládban.


Pablo Cortés borász felel a borkészítésért, a dizájn és a művészeti projekt vezetője pedig társa, Karel Eissner.
A friss, mindössze néhány éve létező borászatban egyedülálló környezetben és még felfedezetlen terroirról születnek a borok Kelet-Spanyolországban, Murciában. A merész vörösek legfontosabb alapanyaga a Monastrell, ami az utóbbi időkben szárnyaló, divatos fajta, köszönhetően telt, de nem telítő struktúrájának, mediterrán fűszereinek, és a spanyol forróságban is megmaradó savainak, nem mellesleg a kevéssé ismert  D.O. Yecla régió őshonos kékszőlő fajtája. Ez a helyi fajta, amely már a föníciaiak idejében is jelen volt itt tökéletesen alkalmazkodott ehhez a vidékhez. Murcia az a hely, ahol megvan minden potenciál ahhoz, hogy modern, piacos, jóivású, ugyanakkor szakmailag is egyensúlyos, magas aroma intenzitású és koncentrált borok szülessenek. A Monastrell kicsi, de vastag héjú bogyói szeretik a meleg és száraz éghajlatot, ami ideális kombináció a mély színű, telt és magas tannintartalmú borok készítéséhez. A borvidéken a Winery On Creations úttörő szerepet vállal a Monastrell fajta modern kommunikációjában és népszerűsítésében. 

Minden Demuerte bor egyedi házasítás, akárcsak a vizuális kifejezésük. A dél-amerikai azték és maya kultúrkörből ismert koponya motívumok, a Calaverák díszítik a borcsalád címkéit, mely egyáltalán nem ilyesztő, sokkal inkább a kor művészeti zsenialitását, az ember-természet egyensúlyát kívánja reprezentálni.
Minőségileg és vizuálisan is rendkívül izgalmas tételek, melyek kétségkívül rövidesen meg fogják hódítani a fiatal fogyasztók szívét.

 

Rendezés: