Leírás
Gyakorlatilag csak a Piemontban található Astiban alkalmazzák azt a technológiát, mellyel ez a bor készül. Lényege, hogy a teljesen egészséges muskotály szőlőt technológiai érettségben leszedik (elsősorban savra szüretelnek, azaz a savtartalmat tekintik mérvadónak), majd gyors és lehetőleg alacsony hőmérsékletben történt feldolgozás után az erjedést 5% alkoholtartalomnál drasztikus hűtéssel leállítják, nyomás alatt készre kezelik és hamar letöltik. Ezáltal az italban a szőlő természetes cukortartalma marad meg az erjedésből származó jelentékeny szén-dioxid mellett. A végeredmény egy kirobbanóan gyümölcsös, illatos, gazdag, muskotályos, savak trekintetében harmonikus édes habzóbor, melyben a buborékok és az alkoholtartalom is jóval szelídebbek, mint egy proseccoban vagy akár más pezsgőben.
Jéghidegen, a nap minden szakában, bármilyen alkalomra jól csúszik!