Leírás
1996 kora tavaszán Beatrice és Bernard Nivollet párizsi belvárosi lakásuk nappaliában úgy döntött, hogy vége. Vége addigi életüknek. Eladtak mindent és újat kezdtek délen, ott, ahol közel van a tenger, süt a nap és az emberek valóban megélik az életüket. Munkájuknak hobbijukat, a bort választották és különc módon a Burgundiára jellemző dűlő alapú borászkodást álmodták meg a dél-francia mediterráneumban. Merőben új kaland kezdődött hát és 1997-ben már el is indult a birtok néhány Montpellier melletti parcella megvásárlásával. Aztán ahogy kiismerték a terroir-t, rajta a fajtákat, a hely habitusát, ezeket elcserélték jobbakra, aztán pár év múlva meg a lehető legjobbakra, a XVI. századi település, Pezenas környékén. Beatrice szerint a terület az egyik kulcsa a jó bornak, a másik a felelős organikus, sőt biodinamikus gazdálkodás, a harmadik pedig a szakmai felkészültség. A negyedik egy furcsa kulcs: a jó hordó. Szerinte hordóhasználat nélkül nincs jó francia bor.
A Grande Cuvée a Blanville birtokbora, Chardonnay-Viognier-Sauvignon blanc házassága. Érett gyümölcsök, vilmos körte, őszibarack és mediterrán hangulatok, pl zsálya jellemzik. Közepes test, kerekre csiszolt, de lendületes savak alkotják a kortyot, érkezik a profi 8 hónapos hordóhasználat eredménye: kerekség, harmónia és elegancia, némi vaniliával fűszerezve. Hosszú, emlékezetes utóíz. Összetéveszthetetlenül francia bor.