Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Domaine Gayda: Flying Solo Blanc 2023 száraz fehérbor (Languedoc, Franciaország)
3.540 Ft
Menny.:db

Domaine Gayda: Flying Solo Blanc 2023 száraz fehérbor (Languedoc, Franciaország)

3.540 Ft
Menny.:db
száraz, minőségi fehérbor (Languedoc, Franciaország)
Gyártó: Domaine Gayda, Languedoc, Franciaország
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A Gayda birtok a legendás dél-francia borvidéken, Limoux-ban terül el, Carcassonne-tól dél-nyugatra. Nem régi, mindössze jó 10 éve alapította két üzletember, akik bizony nem franciák, a brit szigetekről és a messzi Dél-Afrikából érkeztek, ám a táj és a benne levő potenciál rabul ejtette őket és maradtak. És valóban, Limoux az egyik legjobbnak mondott francia borvidék, hiszen egyedülálló módon egyesíti a Languedoc forró, mediterrán klímáját, kontinentális kiegyenlítettséggel és a Pireneusok felől érkező hűsítő széllel, mindeközben pedig a csapadék mennyisége az előbbinél magasabb, eloszlása pedig egyenletesebb, ugyanakkor a szelek miatt a szőlő védettebb a nedvességet kedvelő kórokozóktól. Ezért alkalmas a terület pl tradicionális pezsgő (Blanquette de Limoux) készítésére is.


Ez a bor egy kedves, mediterrán, fehér házasítás két nálunk kevéssé ismert fajtából, a Grenache Blanc-ból (85%, grönás blan) és a Viognier (15%, vionyié). Egzotikus, kicsit sós és nagyon jó inni!
"Flying Solo" vagyis szólóban repülni... a pincészet ezt a bort azoknak a bátor (fegyvertelen) pilótáknak ajánlja, akik 1918-ban életük kockáztatásával egyszemélyes gépükkel bonyolították a hadi légipostát Toulouse és Barcelona, valamint Toulouse és Észak-Afrika között. Teljes elsötétítés révén a pincészet területén lévő óriás fekete fenyőt használták tájékozódási pontnak leszálláskor.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.