Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Consorzio di  Manduria:
5.380 Ft
Menny.:db

Consorzio di Manduria: "Electric Bee" Primitivo 2022 száraz vörösbor (Puglia, Olaszország)

5.380 Ft
Menny.:db
minőségi száraz vörösbor (Puglia, Olaszország)
Gyártó: Consorzio di Manduria, Puglia, Olaszország
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Puglia a Primitivo otthona, ez nem vitás. A környék legnagyobb szövetkezeti és egyben a szőlőfajta legkomolyabb szaktekintélye pedig a 60 éves Consorzio di Manduria pincészet, akinek szortimentjében mintegy 20 külömböző Primitivo tétel szerepel.

Az Electric Bee egy kísérlet eredménye. 2020-tól vizsgálták, hogy a szőlő nyári zöldmunkáinak átalakításával, valamint a savtartalom és az optimális szüreti időpont kapcsolatának pontosabb meghatározásával, ill. új borászati technológiákkal hogyan tudnának egy olyan Primitivot létrehozni, amely válasz lehet az utóbbi évek trendjére: a fogyasztók előnyben részesítik az alacsony alkoholtartalmú, könnyedebb, gyümölcsösebb borokat, amelyek mellé nem feltétlenül kell ételt fogyasztani, de egy egyszerűbb ételt azért elkísérnek, ugyanakkor minden probléma nélkül el lehet fogyasztani belőle egy palackkal anélkül, hogy spiccet okoznának.

A kísérletek eredménye az Electric Bee, mellyel mára a Primitivo új világát nyitotta meg a Consorzio. Egy frissen szedett szilvákkal édes fűszerekke teli, könnyű, gyümölcsös, de azért a Primitivo maszkulinságát sem mellőző, vibráló tanninokkal tűzdelt bor született!

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.