Eszterbauer Borászat, Szekszárd
Nekünk pedig van miről mesélni: a levéltári adatok szerint 1746 óta művelik felmenőink a szekszárdi domboldalakat. Az ő emléküket őrizzük a borcímkéinken szereplő, XX. századi családi fotókkal és a róluk szóló (legtöbbször humoros, néha szívbe markoló) történetekkel. János az Eszterbauer család 10. generációja, aki feleségével, lányaival és Klein Miklós borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást. A helyi adottságoknak megfelelően kínálatunk nagy részét vörösborok adják, a szekszárdi fajták – kadarka, kékfrankos és bikavér – a borvidék sokszínűségét hirdetik, a világfajták pedig a nemzetközi porondon aratnak újabb és újabb sikereket. Reprezentatív bor- és vendégházunk csodálatos, meghitt környezetet biztosít a borkóstolókhoz és vacsorákhoz; 2019-ben épült modern feldolgozó üzemünk kompromisszummentes borkészítést tesz lehetővé a szürettől egészen a palackozásig.