Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Eszterbauer Borászat: Bikavér
5.700 Ft
Menny.:db

Eszterbauer Borászat: Bikavér "Báró Steiner" 2020 száraz vörösbor (Szekszárd)

5.700 Ft
Menny.:db
minőségi száraz vörösbor (Szekszárd)
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Prémium bikavér egy nagyszerű évjáratból. Válogatott tételekből házasított, koncentrált, elegáns bor. Illatban érett meggy és feketeribizli, ízében gyümölcsök, hordófűszerek és bársonyos tanninok egyensúlya.

Történet

“Steiner Sógor férfias önbizalommal tért haza az I. világháború öldökléséből, ezért jövedelem reményében be akart állni a francia idegenlégióba, de Lizi néni ellenkezésére itthon maradt. Présházuk előtt Nagyapám gyakran kötötte ki a derék Csillagot. Ők boroztak, mi gyerekek pedig megdézsmáltuk Sógor barackosát. Steiner Sógor kicsit hedonista életet élt, úri környezet kártyapartijain fosztotta ki tehetősebb partnereit, így kapta a Báró Steiner nevet. A mi ragadványnevünk Lekváros Eszterbauer volt, de erről majd egy másik címkén mesélek…” Eszterbauer János

"Nekünk pedig van miről mesélni: a levéltári adatok szerint 1746 óta művelik felmenőink a szekszárdi domboldalakat. Az ő emléküket őrizzük a borcímkéinken szereplő, XX. századi családi fotókkal és a róluk szóló (legtöbbször humoros, néha szívbe markoló) történetekkel. János az Eszterbauer család 10. generációja, aki feleségével, lányaival és Klein Miklós borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást. A helyi adottságoknak megfelelően kínálatunk nagy részét vörösborok adják, a szekszárdi fajták – kadarka, kékfrankos és bikavér – a borvidék sokszínűségét hirdetik, a világfajták pedig a nemzetközi porondon aratnak újabb és újabb sikereket. Reprezentatív bor- és vendégházunk csodálatos, meghitt környezetet biztosít a borkóstolókhoz és vacsorákhoz; 2019-ben épült modern feldolgozó üzemünk kompromisszummentes borkészítést tesz lehetővé a szürettől egészen a palackozásig."

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.