Leírás
A Feudi Salentini borászatnál követve a családi hagyományt és a pugliai hagyományos úgynezevett "alberello" művelési módot, szabadon álló bokor szerű öreg szőlőtőkékről szüretelik a borok alapanyagát. Gondosan kézzel válogatják a szőlőt és minden egyes klaszterből szüretelt alapanyagot külön dolgoznak fel.
A borvidéken őshonos Negroamaro, Primitivo és Malvasia Nera szőlőfajtákból készül ez mélyvörös színű bor. A szüret kézzel történik a fürtök épségét szem előtt tartva. A szőlőt ezután szárítóhelységben kiterítve mintegy 3 hétig szárítják, melynek eredményeként a bogyókból a nedvesség egy része eltávozik és így magas fokú koncentrációt érnek el a szőlőben. Illatában az érett piros gyümölcsök intenzív aromái egészülnek ki a szájban egy csipetnyi vanília és kakaó ízeivel. Tanninja határozott de szépen integrált. Érlelés: 6 hónapig barrique hordóban. Testes vörösbor, ételpárosításra ideális vörös húsokkal.
Termőterület: Salento