Leírás
A Garnier 1877-ben alapított családi Calvados ház, melyet már az 5. generáció igazgat. 30 féle, kizárólag saját, ún cider almát dolgoznak fel, melyeket vagy direkt az almabor készítéséhez nemesítettek, esetleg ősi francia léfajták.
A feldolgozás során először alapos mosási procedúrán megy végig az alapanyag, majd a feltárás után pneumatikus berendezésekkel kíméletes préselés következik. Az erjesztés 10-12 fokon, acéltartályokban, irányítottan megy végbe, az almabort (cidre) fél évig seprőn érlelik. A párlatfőzés 140 éves technika szerint történik. A nyers párlat 12 évig tölgyfahordókban érlelődik, melyek közül több a párlatház alapításakor került a pincébe.
A 12 éves Calvados mutatja be igazán a ház stílusát. Aromáiban természetesen tettenérhető az alma jellegzetes és intenzív aromája, de az kiegészül a hordós érlelésből származó dohány, vanília, grillázs és a dió jegyeivel. Elegáns ital, melyet nyugalomban, esetleg barátokkal, önmagában évezhetünk ki leginkább, az étkezések után. A szivar egyik legszebb kísérője.
A Calvados fogyasztása sokféle lehet. Kóstolhatjuk digestiveként tulipán alakú párlatpohárból tisztán, esetleg jégre töltve, de egyre inkább újra divatba jön a régi normandiai hagyomány, azaz presszókávéba töltik, ez a café Normand. A bevállalósabbak citrom sorbet-t is ízesíthetnek vele