Leírás
A magyar borkészítés egyik legismertebb márkája, amely 1997-es debütálása óta csak a legjobb évjáratokban készülhet el. A „receptúra” változatlan, bordói szőlőfajták házasítása, fakádban, saját élesztővel erjesztve, majd 300 literes zempléni tölgyben érlelve 16 hónapon át.
A 2019-es évjárat a csapadékos késő tavasz és kora nyár után kiegyensúlyozott, meleg és száraz érési időszakkal ért véget, így nagyon jó minőségű, de limitált mennyiségű alapanyagot lehetett szüretelni. Amennyivel kevesebb, annyival koncentráltabb az új évjárat: sűrű illat és korty, mindkettőben érett fekete és kék bogyós gyümölcsök, feketeribizli, szeder, hordófűszerek és kakaó. Egy meleg évjáratban is rendkívül elegáns és részletgazdag.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.