Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Heimann Zoltán, Szekszárd

A magyar bor egyik legismertebb családi birtoka a szekszárdi Heimann. Már a 90-es években is komoly tételek születtek a Baranya-völgyben található présházban, akkor még csak a hobbiból, szinte autodidakta módon, melyek akarva-akaratlan és minden túlzás nélkül meghatározták Szekszárd új irányát. Később a szabadidős elfoglaltságból komoly birtok született, mely ma Magyarország egyik meghatározó és talán stílusteremtő borászatává vált. Saját stílusuk mögött arányos házasítások állnak, amikben bordó fajták mellett fontos szerepet kap a kékfankos is. Válogatott szőlő, gyümölcshangsúly, magyar hordós érlelés. Sváb hagyományok, vendégszeretet, a borokban nagy élvezet és gazdag ízek.

„Gyerekkorom első emlékképei a hagyományos paraszti világból villanak fel. Az udvar a csirkékkel, disznókkal, a kalákában végzett szüret, vagy a disznóvágás megannyi izgalom és önfeledt élmény. Édesapám a tsz-ben dolgozik, míg én otthon a nagyapám szeretetében lubickolva segítem a disznóólak takarítását, a hordók csapra verését, gyakorlom a hébér használatát. Máig orromban érzem a kádról frissen lefejtett kadarka egész présházat betöltő utánozhatatlan illatát.

Az én sorsom, hogy az akkor megélt sváb borosgazda múltat újra életre leheljem, és átmentsem belőle, amit lehet a mába.” – id. Heimann Zoltán

Rendezés: