Leírás
A 7/7 (hetedhét) Pince Soproni Borvidék kőszegi körzetében találhatóak termőterületeik, ahol generációk óta foglalkoznak szőlőműveléssel. A szőlőkultúra iránti elköteleződésük adta az inspirációt ahhoz, hogy bor előállításába is belevágjanak. Organikus gazdálkodás során a legfontosabb cél az, hogy a szőlő természetes aromáit megőrizzék és felszínre hozzák.
Hitvallásuk szerint ők csak segítséget nyújtanak a bor létrejöttéhez, ennek során a kémiai szerek alkalmazásától tartózkodnak. Tevékenységük alapját a generációk alatt megszerzett ismeret, és a modern technika felhasználása adja.
Szőlészkedés és borászkodás elsősorban egyfajta feszültséglevezetési lehetőségként vette kezdetét, azonban az elmúlt 5 évben egy „sohavégetnemérős” történetté alakult. A történet elkezdődik a lukácsházi és a pösei szőlőhegyen és a bort kóstolók fantáziáján múlik, hogy mikor, hol és milyen formában ér véget.
Mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez számunkra is és fogyasztóink számára is egy meseszerű kaland legyen.
Termőterületük jelenleg egy közel 1 hektáros terület - ami geológiailag agyag, hordalék és vöröskavics elegye - szőlőik pedig a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot és Pinot noir. Tömő Szabi azon fáradozik, hogy minőségi boraival visszategye a Kőszegi-hegységet, ezzel a Soproni borvidékhez tartozó kicsiny pincesor termékeit a magyar bortérképre.
Az illatban meggylé, finoman teás, gyógynövényes illatok, a kristálytiszta utóízben eper, ribizli, gyümölcs. Ahogy a többi fajtánál, úgy itt is igazi türelemjáték kivárni a teljes érettséget. A teljes termést egy napon hozták be a pincéhez, bogyózás után a legszebb fürtöket egészben hagyva (a teljes mennyiség 20%-a) indult az erjedés az egyedi gyártású fakádban. Kereken három hétig tartó áztatás és finom csömöszölés után a friss bor használt hordókba került és 10 hónapon át érett. Stílusban félúton a gyümölcsbomba újvilágiak és a sokrétegű, finoman földes, gombás karakterű óvilági iskolapéldák között.