Leírás
"Édesapám borát, gyermekkorom első, meghatározó borélményét idézem vissza ezzel a borral. Öreg, szórt telepítés vegyes szőlőfajtái egybe szüretelve, egyszerűen, az ősi hagyomány szerint elkészítve, a végső arcát a cabernet franc adja. Kisebbik fiam Vencel ezt kóstolva megjegyezte, hogy jó inni, majd a nagyobbik Vince elmerengve válaszolta “Inni jó!” Három éves fiam így ösztönösen megfogalmazta azt, amiért generációk óta dolgozunk.”
Kishordós érlelésű házasítás a birtok két fajtájából, Kékfrankosból (62%) és Cabernet Franc-ból (38%), melyben az érett gyümölcsös és a hordófűszeres jegyek kerekednek egésszé. Egyszerre mély- tartalmas és lédús- élénk bor. Az érett fekete meggy, feketeribizli és fekete cseresznye árad a ’csúszós’- jó ivású kortyban, a lecsengés selymes, kiegészül kakaóporos jegyekkel.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18C