Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
La Guardiense:
3.830 Ft
2.200 Ft
43%
Az akció időtartama: 2024. 05. 23. - 2024. 12. 31.
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!

La Guardiense: "Janare" Aglianico 2021 száraz vörösbor (Campania, Olaszország)

3.830 Ft
2.200 Ft
43%
Az akció időtartama: 2024. 05. 23. - 2024. 12. 31.
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!
minőségi száraz vörösbor (Campania, Olaszország)
Gyártó: La Guardiense, Campania, Olaszország
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Mindenképpen érdekes bor, leginkább a magyar Kadarkához hasonlít, úgyanúgy az illata fűszeres, kissé mediterrán hangulatú, túlérett gyümölcsök kerülnek elő, mindenképpen visszafogott, testben talán vastagabb és mivel meleg borvidékről van szó, nyilván az alkohol is magasabb. Összességében egy élvezetes bor a mindennapokra. Remekül illik az olasz konyha egyszerűbb ételeihez.

Az 1960 alapított szövetkezet egyike Itália legnagyobbjainak, mintegy 1000 farmert és 1500 hektárt tömörít egybe, 350 m átlgos tengerszint feleti magasságban, a csizmaszár alsó részén található Campania-ban. A szőlészekkel egyedi szerződéseket kötnek, melyben deklarálják a minőséget: a metszésmódot, a hajtásválogatást, a zöldszüretet, a termésátlagot és természetesen a szüret időpontját. Két fő (helyi) fajtájuk a fehér Falanghina és a kék Aglianico, ezek csak erre a tájra jellemzőek, egyesek szerint előbbi nagy jövő előtt áll, karakterisztikája, sokoldalúsága hasonlít a Chardonnay fajtához, ám annál sokkal izgalmasabb tropikális jegyeket vonultat fel, bora telt és nagyon élvezetes, ráadásul rengeteg ételhez lehet párosítani. Nincs semmi romantika, itt komoly méretekben folyik a termelés, mert hiszen ezért jött létre a szövetkezet: 4 millió palackot töltenek évente három brand, a Janare, a Fremondo és a Classico szárnyai alatt, de tradicionális pezsgő is készül. Mi a Janare családot mutatjuk be itthon, mert ezekben található meg a r jellemző két hagyományos fajta, valamint mind a külső dizájnban, mind a minőségben erősek.


Jannare azoknak a mítikus, boszorkány-szerű figurák a neve, akikről a környező falvak öregei beszélnek meséikben. Ezek fékezhetetlen, dinamikus jellemű és erős nők (állítólag csak úgy, mint az e vidékről származó hölgyek a valóságban :), akik szembe szállnak a gonosszal. Napközben ugyanolyan emberi lények, mint bármelyikünk, ám éjszaka egy kenőccsel bekenve magukat gigantikus erővel bíró, boszorkányokká alakulnak át és seprűn közlekednek...

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.