Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magyarország borai

Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a 22 borvidékünk nagyon széles választékot kínál a különböző stílusú borokból. Azonban ez a gazdag kínálat meg is nehezíti a választást. Az internet és a közösségi média nagyon sokat tud segíteni, ha egy-egy borról információt szeretnénk szerezni, de a legtöbbször nincs annyi idő egy palack megvásárlásakor, hogy ezeket végigtanulmányozzuk.

Magyarországon több, mint 65 ezer hektáron 223 fajtával folyik borszőlő termesztés. A területek 70 százaléka fehérszőlő, 30 százaléka kékszőlő. Az ültetvényeken megtalálhatók a Kárpát-medencében őshonos, tipikus magyar fajták, illetve a betelepített és a világfajták egyaránt.

A magyar bor rendkívüli adottsága, hogy sokszínű. Hazánk borászata ugyanis a szőlőfajtákat, a termőterületeket és a borászati eljárásokat tekintve világviszonylatban is rendkívül gazdag. Ezt a gazdagságot egészíti ki a borász szőlőről és borról alkotott víziója, ami a legváltozatosabb ízélményt jelentő magyar borok születését teszi lehetővé. A borszőlő fajtájától, cukortartalmától, az alkalmazott borászati eljárástól, az érlelési időtől függően a magyar borok különböző bortípusba sorolhatók.

Rendezés: