Leírás
Teljes egészében Tinto de Toro vagyis ismertebb nevén Tempranillo fajtából készült. Az alapanyagot kézzel szüretelték és klasszikus betonkádban héjonerjesztették, spontán, vadélesztővel, ezután felét hordóban, másik felét tartályban érlelték, ahol lezajlott az almasav lebontása. Egészen sötét, mély, lilás színárnyalatú. Illatában a sötét bogyós gyümölcsök aromája mellett szederlekváros, valamint édesgyökérre emlékeztető jegyeket fedezünk fel benne. Intenzív karakter, közepes test, lendületes savak jellemzik.
Az El Picaro, vagyis a Pimasz egy három tagú sorozat első része. A három boron három, különböző korú szőlőmunkás arca jelenik meg attól függően, hogy a bort milyen idős tőkékről szüretelték, valamint mennyi ideig érlelték hordóban. Ez a bor 50-70 éves tőkék gyümölcse.