Mészáros Borház, Szekszárd
Mészáros Pál 1974-ben alapította pincészetét akkor még csak 800 négyszögöl területen 3 fehér fajtával. Azért fehérekkel, mert akkoriban erre volt nagyobb igény. A 80-as években megjöttek az első komolyabb sikerek és a pozitív visszajelzéseket meglovagolva jelentős bővítésbe kezdtek, mely során kék fajtákat is telepítettek. 1996-ban és 2002-ben újabb bővítések következtek és megszerezték Szekszárd központjában egy 250 éves pince tulajdonjogát, ez ma a reprezentatív események színhelye. 2012-ben elnyerték az Év Pincészete díjat, 2016-ban pedig Mészáros Pál lett az év bortermelője. 2014-ben egy négy csillagos szállodával és étteremmel bővült a Mészáros birodalom.
Mészáros Pál rendelkezik ma a legnagyobb összefüggő, 12 hektárnyi Kadarka ültetvénnyel Magyarországon, illetve két saját Kadarka klónnal is büszkélkedhet ebből a fajtából.
A Kadraka mellett a borvidéki kék fajtákkal (Kékfrankos, Merlot, Cabernet), egyedi fajtákkal (pl. Malbec, illetve néhány fehér szőlővel is foglalkoznak (pl. Chardonnay)