Leírás
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a „barrique-jegyek” ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas „pannonhalmi bordói”.
A fajtánként külön-külön szüretelt szőlőt bogyózás és optikai válogatóberendezéssel történő szelektálás után 60 hl-es hűthető acéltartályban hidegmaceráltuk, majd irányított módon erjesztettük. A kierjedt bort rövid ideig, 8 hónapon át használt, másod- és harmadtöltésű magyar tölgyfahordókban érleltük, miközben a teljes almasavbontás is lezajlott.