Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Péter Pince Tarcal

A Péter Pincénél Tokaj-Hegyalja kiváló adottságú dűlőin gondozzák szőlőiket. Ez a vidék nekik otthon, ahová nap mint nap hazatérnek. Ismernek minden göröngyöt, erős kézzel és féltő gondoskodással válogatják a legtöbbet ígérő gyümölcsöt.
Ez nemcsak egy táj a sok közül: ez a nap melege, a levegő mozgása, az ég áldása, erő és hit. Generációk jelenléte a szőlőben, sorok közötti bolyongás.
Az öt hektáros területen termesztett fajtáik helyettük mesélnek a tokaji hegyekről. S a tőkéket, ha kérdeznénk, azt mondanák: itt mindig más-más illatot hoz a szél, és köveken sütkérező gyík is akad. A tőkén várakozó gyümölcs nagyra nő: benne van szél, eső, napfény s ígéret. Öt hektáron osztozunk, mi és a természet.
 
A tokaji Szerelmi pincesoron található Péter Pince a borvidék kiváló adottságú dűlőin (Thurzó, Mézes-mály, Bige, Mogyorós, Mester-Völgy, Lónyai, Kövesd) gondozza szőlőit a természettel nagy összhangban, mintegy öt hektáron. Azon kevesek közé tartoznak, akiknek szortimentjében egyaránt helyet kapnak Tokaj híres történelmi borfajtái – az aszú, a szamorodni vagy a máslás – és Tokaj mind a hat engedélyezett szőlőfajtájából (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, zéta, kabar) készült elegáns, kiváló egyensúlyú fajtaborok. Mindezeket ráadásul kiemelkedő ár-érték arányban kínálják.
 
Dűlöik
Thurzó, Mézes-mály, Bige, Mogyorós, Mester-Völgy, Lónyai, Kövesd
 
Szőlőfajtáik
furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, zéta, kabar
Rendezés: