Leírás
"A Special Clubról érdemes tudni, hogy a termelők (azaz saját termőterületről, saját név alatt chamapgne-t készítők) egy elit klubja, a Club Trésors du Champagne tagjai készítik. Állítottak maguknak egy elég magas lécet és létrehozták a Special Club palackot és design-t is, hogy legjobb boraikat megkülönböztessék saját néven futó házasításaiktól. A Clubba persze már bekerülni sem egyszerű – jelenleg 28 taguk van –, de egy ilyen Special Club champagne-nak még két szakmai kóstolón is zöld utat kell kapnia, hogy ebben a formában kerülhessen forgalomba. Egyszer a házasítást követően, még palackozás előtt, másodjára pedig az érlelést követően kell jól szerepelnie a csupa borászból álló bizottságuk előtt. Szép kihívás ez minden évben, amit Gimonnet sikerrel vett 2006-ban. Ezzel a teljesítménnyel még a blanc de blancs kategória top10-be is sikerült bekerülni, olyan nagyágyúk közé, mint a Dom Ruinart vagy a Comtes de Champagne."
poppmood.com
Vinifikáció:
40%-a a szőlőnek 40 évesnél idősebb tőkék termése, ennek 37%-a pedig 1911-1913 között telepíitett szőlők gyümölcse
kézi szüret és egészfürtös pneumatikus préselés
nincs csaptalizáció (mustjavítás)
erjesztés 18 - 21° C között
almasav-bontás
fejtés és 6 hónapos érlelés finomseprőn
hidegkezelés - 4° C-on (stabilizálás)
palackozás 2017 májusában
palackérlelés seprőn 5 évig
piacrakerülés előtt 3 hónappal degorzsálás
dosage 6gr/l