Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Friss és gyümölcsös roséborok

A rosé színében és ízeiben a vörösborokhoz, karakterében azonban sokkal inkább a fehérborokhoz áll közel. Ez nem véletlen, hiszen a kékszőlők boraira sokkal inkább jellemzők a piros vagy fekete bogyós gyümölcsöket idéző jegyek. Ha tehát rosét kóstolunk, élénkségben, lendületességben a fehérborokra emlékeztető karaktert, ízvilágban viszont a vörösborok jellemző aromáit fogjuk érezni.

A jó rosé készítéséhez a vörösboros szüreti időpontnál korábban leszedik a szőlőt, így a bor savasabb, könnyedebb marad. A hazai rosé-ízlés kissé eltér ettől. A hazai kínálatban sokkal több olyan rosé van, amely nagyon halvány színű, könnyed, élénk és gyümölcsös borokat jelent. Nagyon kevés színanyag és könnyed aromatika jellemzi ezeket a borokat. Hordós érlelést nem kapnak, rozsdamentes tartályban készülnek. Ez a módszer segít megőrizni üdeségüket, gyümölcsösségüket. Itthon a legjellemzőbb szőlőfajtája a Kékfrankos, de Kadarkából, Pinot noirból, Merlot-ból vagy Cabernet fajtákból is készítenek rosé bort.

Ne felejtsük el a rosé pezsgők világát sem, ami a rosék világának egyértelmű csúcsa!

Rendezés: