Sacchetto Prosecco, Valdobbiadene, Olaszország
A Sacchetto borászat az 1900-as évek elején alakult Veneto régióban, ahol a bor a történelem, a kultúra és a gazdaság szerves részét képezte. Az alapító Sisto Sacchetto volt, aki a korai, háború utáni időszakban lefektette a szőlő- és borkészítés alapjait a régióban. Technikai és értékesítési képességeinek köszönhetően a virágzó kereskedelem strukturáltabb valósággá fejlődött az 50-es és 60-as évek, az olasz gazdasági fellendülés évei között.
Mára, a folyamatos technikai innovációval és a 3 generáció szakmai kísérleti eredményeinek felhasználásával a 65 hektáros Sacchetto az egyik legelismertebb pezsgőkészítővé vált mind szakmai, mind fogyasztók körében, a Sacchetto olyan pezsgő készítésének szimbóluma, mely a mindennapokra kínál jó minőségű, tiszta, örömteli italt, mindenki számára elérhető áron.