Leírás
Intenzív és élénkvörös lila szín. Illatában szép gyümölcsös a szilva és a piros gyümölcsök kiemelkedő aromái ibolya jegyekkel kombinálva. Szájban gyengéd és édes ízű, enyhe tanninokkal és elhúzódó lecsengéssel.
A szőlőt a legújabb technológiájú gépekkel szüretelik. Már dűlőben megtörténik a bogyózás és így csak a cefre jut el a pincészethez. Innen a közvetlenül a tartályokba kerül az alapanyag, ahol hideg macerálást végeznek, majd megkezdődik az alkoholos erjedés, melynek során naponta négy átfejtés (csömöszölés) történik, az erjedés befejezéséig. Végül a préselés után malolaktikus fermentáció (almasav-bontás) megy végbe azért, hogy az almasavból tejsav keletkezzen, mely a bor szép savhátterének az alapja.
Érlelés 6 hónapig francia és amerikai tölgyfahordóban.