Leírás
Krems és Rohrendorf környékéről, teraszos művelésű, déli fekvésű dűlőkből válogatták a szőlőt. Tengeri üledékes konglomerátumon lévő, meszes, löszös talajról, szeptember elején, kézzel szüretelték. A bogyózást, és zúzást követően, azonnali préselés következett. Az erjesztés spontán, acéltartályban ment végbe, majd a seprőn érlelés 12 hónapig tartott. Színe világos zöldes sárga. Illatában, finoman jelentkeznek a fehér húsú barack, a nyári sárga virágok aromái, ugyanakkor ízben elegancia, jól szerkesztett sav és ásványosság jellemzi. Testes és élő bor, a vidékre jellemző lendülettel. A korty élénk és friss, elegáns, fináléval zárul.
A Sepp Moser pincészetetet 1964-ben Lenz Moser szőlész alapította, aki Ausztria egyik legnagyobb szaktekintélye volt szakmájában. Ma pedig a biodinamika egyik legismertebb osztrák képviselője a pincészet.