Leírás
Az egerszalóki borászat egyik legfontosabb, mára presztizs márkává vált bora, a teljes birtokot, különböző területeket, dűlőket, talajokat, fajtákat és hordókat bemutató házasítás. Az első közel 25 éve készült, akkor még 100%-ban cabernet franc-ból. Mára a bikavér-koncepció Superior, azaz középső eleme a portfólióban. Ennek megfelelően a termőhelyi sajátosságot legszebben hangsúlyozó Kékfrankos adja az alapot, amit Cabernet franc, Merlot, Pinot noir és Syrah egészít ki. Házasítás előtt minden tétel 5 hektós hordókban érlelődik 15 hónapig. A végső kép a Nagy-Eged és az Agapé, mint csúcs tételek házasításától függően alakul ki, így néha 1-1 meszes talajú termőhelyről származó szőlő is gazdagítja a bort. Intenzív és élénk illatában rengeteg gyümölcs és fűszer, meggy, szilva, fekete cseresznye, szegfűszeg és fahéj aromái mutatkoznak. Feszes korty, puha tanninokkal. Fekete bogyósok, szeder, fekete ribizli ízével.