Leírás
A Szászi név szinte összeforrt a borkedvelők képzeletében a Kabócás dűlővel, ami olaszrizlingjeink etalonjaként számtalan borversenyen képviselt már bennünket. A híres szigligeti dűlő mellett azonban meg szerettük volna mutatni, hogy mit tud a Szent György-hegy, így a 2020-as szüretben a Rókaluki dűlő remek fekvésű olaszrizling táblájáról készítettünk prémium tételt. Ez a bor egészfürtös préseléssel készül, ami azt jelenti, hogy a szőlőt nem bogyózzuk, hanem a fürtök szárral együtt kerülnek be a pneumatikus présbe, ahol nagyon lassan, alacsony nyomáson préseljük őket. Ezzel a módszerrel kivételes tisztaságú mustot nyerünk, amiből aztán prémium tétel készül. A 2023-es évjárat hozza az igazi hegyi jellemzőket: nagy test, sok só és nedves kő, komplex ízek, magas, de nem zavaró alkohol.
Dűlőszelektált bio olaszrizling, a pincészet Szent György-hegy Rókaluki dűlőjén elhelyezkedő ültetvényéről. A szüretet követően a termés egészfürtös préselésen ment keresztül, erjesztése pedig acéltartályban zajlott. Ezt követően 4 hónapos hordós érlelést kapott, a megfelelő összhang érdekében.
ALKOHOL: 13,5% VOL
SAV: 5,4 (g/L)
CUKOR: 3,5 (g/L)
KÉN: 120 (mg/L)