Leírás
Az egész gazdaság egy kis domb három oldalán összpontosul. Lejtőit szőlősorok borítják, a tetején pedig a Villa Bianchi, a Bianchi-Bernetti család nemrégiben átalakított parasztháza található. A Villa Bianchi vendéglátásra van fenntartva, és modern, teljesen felszerelt kóstolóterme a borturisták kedvenc állomása. A több mint tíz hektáros szőlőültetvényt a hetvenes évek első felében telepítették, majd 1989-től újratelepítették, innovatív szőlőgazdálkodási technikákkal.
A Villa Bianchi volt a felelős a szakmai körökben legendás Plenio első évjáratáért is, amely az egyik legkiválóbb Verdicchio-válogatás, és egy merész, kifejezetten "divattalan" döntés eredménye, ti. hektáronként a 4200-5500 tőke/hektár helyett itt 3700 db-os szőlősűrűséggel telepítettek. Ma a Pleniót az Umani Ronchi Cupramontanában található birtokán készítik . A Villa Bianchi másik kiváló palackja a Maximo, ami botritisszel átszőtt Sauvignon Blanc szőlőből készült bor, és amely szinte véletlenül jött létre. A Maximo egy kéthektáros szőlőültetvényről származik, amelyet eredetileg kevésbé tekintélyes vörös héjú fajtákra telepítettek, és amit később Sauvignon Blanc-ra oltottak át, szerencsére.
A Verdiccio, mint őshonos szőlőfajtából készült fehérbort seprő, citrusfélék és aromás fűszernövények aromái jellemzik. Zamatos és friss, a lecsengésen a fajta védjegye, a szecskázott mandula jellegei tűnnek fel. Ez a natív szőlő Le Marche-ban nő, ahol az egyedülálló éghajlatnak és környezetnek köszönhetően mutatja igazán jellegzetes tulajdonságait. A Verdicchio arról ismert, hogy az idő múlásával különösen jól öregszik. A rezervált és/vagy a dűlőszelektált borok több mint 10 évig érlelődhetnek, és jelentős összetettségre tesznek szert.
A Casal de Serre Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore volt az egyik első igazán „válogatott” Verdicchio, amelyet e fajta termőterületén készítettek. A bor az 1980-as évek elején született meg a Montecarotto dűlőben termesztett legjobb szőlők kiválasztásával, majd a Verdicchio dei Castelli di Jesi termesztésére legalkalmasabb területeken található további három parcelláról származó szőlővel gazdagították. Ennek a csodás őshonos fajtának minden értéke kifejezésre jut ebben a borban. Az erjedés és az érlelés során a saját természetes élesztőivel való érintkezés és az 5 hónapos finomseprőn tartás adja Casal di Serra Verdicchio különleges gazdagságát és egyéniségét anélkül, hogy megváltoztatná finom egyensúlyát és különleges eleganciáját. Az illatban vadvirágokat és sárgahúsú gyümölcsöket (sárgabarack, őszibarack és golden alma) élvezhetünk, ízben pedig kifinomult elegancia és zamatos gyümölcsösség fogad. Almasav bontás nélkül készül, így vibráló savai rendkívül harmonikus borrá teszik.