Leírás
A pincészet csúcsbora, melyet a legkiválóbb dűlők szőlőiből kézzel szüretelve és gondos fürtválogatással készítettek. Ezt egy 5 napos hidegáztatás, majd közel 21 napos hűtött erjesztés követte. 2-4 hónapon keresztül érlelték rozsdamentes acéltartályban, illetve 24 hónapon át 300 és 500 literes másodos- és harmadtöltésű fahordókban. Gazdag gyümölcsösség, finom elegancia jellemzi. "Csúcsborunk különös gondossággal készült, legjobb dűlőinkből származó fajták házasításából. Illatában gazdag és buja gyümölcsösség, ízében finom elegancia és gyönyörű egyensúly." Vida Péter Szőlőfajták: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Kékfrankos
Ültetvény kora: 9-12 év
Dűlők: Bakta, Hidaspetre, Baranya-völgy
Talaj: meszes lösztalaj vörösagyaggal
Művelésmód, terhelés: középmagas kordon 1,7kg/ tőke
Szüret: 2020. szeptember 16- Október 9.
Borkészítés: kézi szüret, kézi fürtválogatás, hideg áztatás 5 napig, hűtött erjesztés 14-21 napig. Érlelés 2-4 hónap acéltartályban, majd 300 és 500 literes másod és harmadtöltésű hordókban 24 hónap.
Házasítás arányai: 80% merlot, 5% cabernet franc, 5% cabernet Sauvignon, 6% Syrah, 4% Kékfrankos.
Palackozás időpontja: 2022. Május 25.
Alkohol: 15 % vol.
Fogyasztási hőmérséklet: 17-19⁰C