A borászatot egy különleges atmoszféra lengi körül. Minden amit készítenek, egyszerre rusztikus és vibrálóan elegáns. A termőterületük talaja homokos vályog, nagy arányban meszes homokkal. Tengerszint feletti magasság 540 méter. Klasszikus "alberello" azaz bokor szerű szőlőművelést alkalmaznak teljesen öntözésmentesen. Az ültetvények átlagéletkora 25 évnél idősebb.
A Luis XIV narancsbor egy helyi történelmi fajtából a Mersseguera szőlőből készül bogyózás nélkül egészfürtös spontán erjesztéssel és 4 hónap héjon tartással ill. macerálással kóracél tartályban, minimális borászati beavatkozással és a palackozáskor minimális kén hozzáadásával.
Elképesztően izgalmas narancsbor, de egyben inkább egy tartalmas fehérborhoz hasonlóan jólesően fogyasztható mindenféle nehézkesség nélkül.
Mindösszesen 1650 palack készült.
Kiszerelés: 0,75L, burgundi palackban, prémium parafa dugóval és viasz kapszulával.
Alkoholtartalom: 13%